Anoniem met een gratis VPN

anoniem internet vpn

Internet privacy is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het is vandaag de dag vrijwel onmogelijk om zonder VPN anoniem een website te bezoeken. Wat je online doet wordt opgeslagen, geanalyseerd en in vele gevallen wordt die informatie verkocht.

Advertenties worden afgestemd op je interesses, je gewoontes, wie je bent en zelfs waar je woont. Overheden dwingen internetproviders om logs bij te houden van je internetactiviteiten. Hoe voorkom je dat bedrijven, overheden, criminelen en andere partijen je online volgen? Hoe waarborg je je eigen internet privacy?

Anoniem online met een ander IP adres

vpn gratis testenEr zijn verschillende manieren om anoniem online te gaan, echter zijn niet alle methodes zijn even effectief.

Een manier is met proxy’s. Door gebruik te maken van proxy’s, ben je redelijk anoniem, maar het is gebleken dat proxy’s geen volledige anonimiteit bieden. Daarnaast zijn gratis proxy’s waardeloos en betaalde proxy’s behoorlijk prijzig.

Het TOR netwerk is een tweede optie. Een groot nadeel is dat TOR niet ook langer veilig is. Een nadeel van het TOR netwerk is dat de verbindingssnelheid soms in de buurt komt van een inbelverbinding, je hebt niets aan een snelle internetverbinding als je TOR gebruikt.

Alleen met een VPN kan je echt anoniem online surfen, bankieren en social media benutten. Een virtuele privé server werkt eigenlijk vrij simpel. Men logt met een programma in op een VPN server. Daarvandaan neem je het IP adres van het virtuele privé netwerk over. Het IP adres dat je internet provider je heeft toegekend, is te vergelijken met een adres, alleen jij en mensen op je netwerk gebruiken dat IP adres.

Door op een privé server  in te loggen, krijg je het IP adres van de VPN server. Daarvandaan ben je anoniem, websites die gegevens van je proberen bij te houden, zien namelijk een heel ander IP adres. En dat IP adres wordt benut door vele, vele andere klanten die de virtuele prive server gebruiken. Providers zoals IPvanish, slaan geen gegevens op, er wordt dus geen log bijgehouden. Het is mogelijk om IP adressen aan te nemen van over de hele wereld. Zo heeft IPvanish wereldwijd servers staan en kan je kiezen uit ruim 40.000 verschillende IP adressen. IPvanish is slechts 1 VPN provider, er zijn natuurlijk vele andere providers.

Betaalde VPN proberen

Een virtuele privé server kost per maand om en nabij de €6,- Voor dit bedrag is het mogelijk om dag en nacht onbeperkt gebruik te maken van razendsnelle VPN servers, overal ter wereld. Misschien wil je eerst kijken of een betaalde VPN wel bij je past? Logisch! Sommige VPN providers bieden een gratis VPN proefaccount aan en zo ook IPvanish. Zoek een van de pakketten uit, reken af en je hebt 7 dagen de mogelijkheid om je geld terug te vragen als het niet bevalt. Wie binnen de 7 dagen annuleert, krijgt de volledige betaling teruggestort.

IPvanish biedt de mogelijkheid om te kiezen uit 3 VPN aanbiedingen, namelijk voor een maand, kwartaal of jaar. Wie voor het jaar pakket kiest krijgt bijna 50% korting. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een maand pakket te kiezen en gedurende een maand te kijken of de VPN bij je behoeftes past. IPvanish biedt alle mogelijke betalingsvormen aan. Je kan zelfs met bitcoin betalen, de ‘anonieme digitale valuta’.

Torrents downloaden

Anoniem surfen is een ding maar als je ook films, series en andere dingen download, moet je eigenlijk wel een VPN hebben. Zonder VPN torrents downloaden, een torrentsite bezoeken, is vragen om problemen. Momenteel wordt het downloadverbod nog niet gehandhaafd, maar dat is een kwestie van tijd.