Chinezenprobleem: ze jatten ons babymelkpoeder

Chinezenprobleem: ze jatten ons babymelkpoeder

Kijk. Daar hoor je de polletiek dan weer niet over, maar we hebben dus een loeigroot Chinezenprobleem. Of een melkpoederdeficiëntieprobleem. Of een exportprobleem. Hoe het ook zij: de melkpoeder vliegt de Nederlandse drogisterijen uit en het komt vrijwel niet in Nederlandse babymondjes terecht. Reden: Chinezen kopen alle pakjes Friso en Nutrilon massaal (met hordes tegelijk) op en verschepen het spul richting China. Babymelk in China heeft namelijk niet zo’n hele goede naam, qua levensverwachting naar de baby’tjes toe. Dus slaan Chinese expats hier massaal babyvoeding in, zodat er voor de kleine Hollandse baby’s niets meer overblijft. Een leuke hoestende mevrouw in een drogisterijpakje speelde ons bovenstaande foto (opklikken voor groot) toe: ‘Deze bordjes hangen sinds zaterdag in de winkel. Gek word je van die gasten. Zodra we de schappen bijvullen komt er binnen een paar minuten een Chinees om te kijken wat er staat en hoeveel en belt dan direct zijn vriendjes die binnen no time je schappen leeg klauwen. Zo gaan ze alle drogisterijen af. Vaste ‘normale’ klanten moeten we dan nee verkopen. Zelf hielden we eigenlijk twee pakken per persoon aan, maar vanuit het hoofdkantoor is vier pakken per klant bepaald. Deze e-mail kregen we onlangs. Het staat er niet letterlijk, maar de betekenis is duidelijk: niets meer verkopen aan Chinezen.’ Dus als u binnenkort Daan en Emma met hongerbuikjes in de wandelwagen ziet liggen, als over een paar jaar onze kindertjes een leerachterstand hebben door ondervoeding en onze kenniseconomie nog verder wegzakt, weet u wie u daarvoor moet aankijken: de Chinezen. Nuken ze ons niet naar het stenen tijdperk, dan hongeren ze ons wel uit. Stop de Chinezering van ons melkpoeder! Alle Chinezen terug naar Chinezië!

67 reacties

 1. BlijeReaguurder

  @Lucy
  Jij bent zeker een meisje van 16 tot 21?
  Lekker hè, anderen beschuldigen van discriminatie!
  Gelukkig ben jij zelf ontzettend goed en doe je daar beslist niet aan. Je hebt ook nog nooit een jongen afgewimpeld omdat hij niet voldeed aan jouw ideaal. Je hebt nog nooit een beslissing genomen in een keuze tussen 2, op basis van hoe iets eruit zag. IEDEREEN DISCRIMINEERT.

  Heel normaal. Maar zoals jij het zet, zo lekker minachtend, geeft blijk van hoogheidswaan. Jij bent tenslotte een veel beter mens. Toch?

  Ow, en je buren zijn Marokkanen/Turken/Somaliërs/etc. etc.?

 2. Het is wel jammer dat de Chinezen de melk hamsteren om deze met winst te verkopen. Als ze dat nodig hadden voor een familielid of voor vrienden zou ik daar meer begrip voor kunnen opbrengen.

 3. Whey-proteine is volgens mij nog gezonder en kwalitatief beter, als baby’s dit kunnen verdragen, dan dat marginale stront product genaamd melkpoeder. Wat is gezond aan verdampte vermalen melk waaar alle enzymen uit gepascalliseerd zijn? Whey is ook nog goedkoper daar het een bijproduct is van kaas-productie. Kost niks want boer wil er vanaf!

  En over schappen leegtrekken gesproken, daar is de blanke Nederlander veruit zelf nog het beste in. Ellenbogenwerk zie je als het erop aankomt. Walgelijk!

 4. Daar ben ik het helemaal mee eens. Echter is in China geloof ik veel ondervoeding door verwestering van de samenleving. En kunnen moeders nieteens zelf melk produceren. In dat opzicht hebben de Chinezen daar dat melk harder nodig dan de jonge moders hier. Hier draait het om laksheid en trend. Omdat borstvoeding hier een keuze is. Daar niet zo zeer.

 5. There seems to be a war going on for our health. The sicker we are the more the corporations will profit. if it is possible we might as well feed babies whey-proteine. It is a byproduct of cheese, cheap. And better than the crap called similac or nutrizia.

 6. Ze jatten onze melk niet, ze kopen het.
  Jatten is iets dat je eigen maakt zonder te betalen.

 7. Niet alleen Chinezen zorgen voor tekort.
  Dus niet alleen maar de vingers naar de chinezen wijzen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21564864/__Nutrilon_naar_China__.html

 8. Niet alleen Chinezen zorgen voor tekort.

 9. @Johnny Wan
  Laat de Hongkongers maar naar Engeland gaan, als ze het niet bevallen onder de Chinese regering.
  Hongkong is van China, dus ben jij een Chinees.
  Ga zelf maar naar Chinezië

Naar boven scrollen