Nederland schaft zichzelf af

Nederland schaft zichzelf af

Man man man man man man man man man manHoe! Pakkende titel! Wat is er aan de hand, MWNW? Vertel, vertel! Nou jongens, het zit zo: Nederland gaat in de toekomst naar de klote. Maar echt. En dat is eigen schuld, dikke fucking tyfusbult. En wel hierom: Basisscholen zullen nog meer moeten snijdenZegt onderzoeksbureau Deloitte. Want: scholen zijn niet, en we herhalen, niet winstgevend. No shit. Je meent het. Er komt geen geld uit zo’n school rollen, maar alleen maar geldverslindende lawaaikoters die tot hun veertiende, vijftiende jaar (eerste baantje)  niets anders doen dan geld kosten. En dat wil je niet, in deze tijden waar we ons land eerst kapot moeten bezuinigen om het vervolgens bespaarde geld met wagonladingen tegelijk richting EU, ESM en ECB te gooien. Al eerder schreven we hier over de domheid van demissionair onderwijsministeres Marja van Bijsterveld (CDA), die dacht dat het allemaal wel los zou lopen met die bezuinigingen. Nou: fout. Dikke onvoldoende, domme muts. In de hoek staan met ezelsoren op je kop. We gooien er even een boosmaakquote tegenaan: In 2010 belandden veel basisscholen in het rood, waardoor ze moesten ingrijpen. Het personeelsbestand kromp met 5 procent veel sneller dan het aantal leerlingen (1 procent). De klassen zijn daardoor groter geworden. Ook op ondersteuning is bezuinigd. Op sommige plaatsen gaat het heel hard. De meeste scholen maken nog steeds verlies, dus het zal nog wel even doorgaan. Dankje, Sjirk Huizinga van Deloitte.  Laat dat even inwerken: De. Meeste. Scholen. Maken. Nog. Steeds. Verlies. En wij maar denken dat school bedoeld was om iets te leren, in plaats van geld opbrengen. Joehoe, mensen in Den Haag. Die geldverkwistende duurkinderen moeten over een jaar of 15 wel de belastingcentjes gaan verdienen waarvan jullie salaris en de zuidelijke schuldenunie wordt betaald hè? En dat kan niet als het allemaal dyslectische rugzaksgoliertjes worden die met 67 kinderen per klas maar moeten zien hoe ze het rooien om uiteindelijk op hun 16e diplomaloos van school te gaan om bij Mehmet in de garage te gaan werken. Man man man. Een land dat scholen ziet als instellingen die winst moeten maken in plaats van kinderen klaar te stomen voor de toekomst schaft zichzelf onherroepelijk af. Hallo, Idiocracy.
Update: de andere kant van het verhaal: debielbestuurders met grootheidswaanzin. Onderwijsinstelling Consent (33 basisscholen uut Twente) huurt voor fucking € 45.000 PER JAAR een skybox bij FC Twente. En dan hebben ze nog het gore lef om onderwijzers te vragen om de skybox schoon te maken zodat de bobo’s er nog beter gasten in kunnen ontvangen. MWNW-advies: opknopen aan een lichtmast dit volk.  Nederland gaat in de toekomst is al heel lang naar de klote.

Lees ook eens:

  • Marja van Bijsterveldt is echt een domme mutsMarja van Bijsterveldt is echt een domme mutsOnderwijsminister Van Bijsterveldt (CDA) werd onlangs door vakbondsman Kircz ervan beticht dat zij niet het intellectuele niveau heeft om minister van Onderwijs te zijn. Hij kreeg daarover […]
  • Megabouwput Spoorzone fiasco voor gemeente DelftMegabouwput Spoorzone fiasco voor gemeente DelftHet zag er nog wel zo mooi uit. Op papier althans. Een spoortunnel met daar bovenop een station, een fietsenstalling, een stadhuis, een park en twaalfhonderd splinternieuwe woningen. Maar […]
  • Onderwijs draait in Nederland maar om 1 ding: winstOnderwijs draait in Nederland maar om 1 ding: winstDe recente bezetting van het Bungehuis en die van het maagdenhuis, die op het moment van schrijven nog aan de gang is, laten zien dat Nederlandse studenten minder passief zijn dan gedacht. […]
  • Medewerkers T-mobile te dom om te poepenMedewerkers T-mobile te dom om te poepen Te dom om te poepen, kent u die uitdrukking? Nou, hij gaat dus kennelijk op voor medewerkers van T-Mobile. Zeggen wij niet, maar T-Mobile zelf. Bovenstaande stickers (opklikken voor […]
Naar boven scrollen