BREKEND: Nieuwe Griekse Drachme wordt NU al geprint

Terwijl voor de bühne van alles geroepen wordt om de schaapjes van de EU koest te houden, gebeurt er achter de schermen precies het tegenovergestelde van wat u te horen krijgt. Onze MinFin kan nog zo hard roepen dat hij een splitsing van de eurozone of een Griekse exit niet ziet zitten, Lagarde kan nog zoveel extra bezuinigingen eisen; het maakt geen drol uit. Die #Grexit, die komt er. As we speak worden er al nieuwe Griekse Drachmen gedrukt. En dat verzinnen we niet zelf, dat zegt de gerenommeerde Duitse krant Rheinische Post (google translate). Van een hoestende leverancier van drukmaterialen in een regenjas hebben ze te horen gekregen dat het Britse De La Rue (geldproducent voor meer dan 150 landen) driftig drachmen aan het drukken is. De La Rue wilde vanmiddag bevestigen noch ontkennen, dus dan is het waar. Griekenland was voor de euro ook al klant bij de Britten, dus een terugkeer daar lijkt logisch. Mocht u dit onwaarschijnlijk in de oren klinken: EU-commissaris Karel de Gucht heeft vorige week voor het eerst  toegegeven met exit-strategieën voor Griekenland bezig te zijn. Vanmiddag nog zorgde Bloomberg voor paniek onder geldhandelaars door ineens de code XGD neer te zetten  op hun schermpjes. XGD wordt de code voor de Post-Euro Drachme, verklaarde Bloomberg. Die code werd vanmiddag als test in de systemen gezet. Logisch, midden op een handelsdag. In een live systeem. Saillant detail ook: de koers van een aandeeltje De La Rue is 4% gestegen, de laatste 2 dagen. De post-euro Drachme komt eraan, wat de politici ook zeggen. Da-ag, Griekenland.

Geen reacties

 1. als der één schaap over de dam is.
  wanneer krijgen wij onze gulden weer terug?

 2. Geenstijlfiguur

  En bovendien staat meneer De Gucht dan weer op de lijst met deelnemers van de beruchte Bilderberg-conferentie:
  http://www.gebrokenpennen.nl/2012/06/bilderberg-2012-de-officiele-deelnemerslijst/

 3. Fijn. Daar gaan onze centjes die we richting het Esm knallen. Bedankt JC!

 4. Oh. Dag euro! Hallo chaos en anarchie in europa.

 5. Zo, nu kunnen de Grieken zelf verantwoordelijk zijn voor hun economie en evt. welvaart. Een last minder voor de overige landen.
  Wie volgt.

 6. Eva, vroeger of later volgt iedereen, daar kan je zeker op rekenen.

 7. Hoe eerder Griekenland de Drachme herinvoert, hoe beter. Dan kunnen we tenminste weer ademhalen.

 8. Leuk detail, het is nog eens een “exit strategie”. Alsof ze dit uberhaupt in de hand hebben !!

 9. En zo gaan we maar door met gissen en meningen opstellen waar niemand naar luistert…….

Naar boven scrollen